L

Inga Sámi Siida
v/ Laila Inga
Kringelveien 421, Sortland
Telefon: +47 908 77558
E-post: lailainga@hotmail.com

w

SAMISK MAT

Samisk mat kjennetegnes ved at alt høstes fra naturen, det er enkelt tilberedt og smaker godt.

Mat
12.04.201615:22 Janne Auby

Reinkjøtt og fisk, bær og urter plukket på voksestedet og er typiske ingredienser fra det samiske kjøkken.

I moderne utgave tilberedes f.eks. reinkjøtt på nye måter, med nytt og spennende tilbehør, men likevel uten at den originale smaken settes til side.

Her på Inga Sámi Siida er det reinkjøttet som står i fokus, men vi kan også tilberede mat for vegetarianere eller andre som ikke spiser kjøtt.

Visste du at reinkjøtt er like sunt som fisk?
Reinkjøttet gir deg både viktige mineraler, vitaminer og omega 3-fettsyrer.

Reinen beiter ute året rundt og spiser ulike typer gress, urter, blomster, lav og bær til ulike tider av året, det er dette som gir det sunne kjøttet og den gode smaken!

 

Meny:

Samisk mat er sesongavhengig. Tilgangen til råvarene styres av naturen og det kan gjennom året være tomt for enkelte råvarer. Men ta gjerne kontakt så kan vi sammen finne en løsning.

Mat må forhåndsbestilles. 

MIDDAG
Reinkjøttsuppe. Serveres med havrebrød og flatbrød. Gratis påfyll. Allergener: Selleri. Purre. Gluten
Kr. 230,-
Bidos («reinkjøttlapskaus»). Serveres med brød og flatbrød. Gratis påfyll.  Allergener: Selleri. Purre. Gluten.
Kr. 245,-
Kremet fiskesuppe med laks og skrei. Serveres med brød og flatbrød.   Allergener: Fisk. Skalldyr. Bløtdyr. Selleri. Purre. Løk. Gluten. Laktose.
Kr. 190,-
FORRETT
Potetsuppe, toppet med små biter av røkt reinkjøtt.  Allergener: Laktose. Gluten. Purre.
Kr. 110,-
 
LUNSJ
Nystekt baguett med roastbiff av rein-flatbiff. Serveres med salat og tyttebærdressing. Allergener: Laktose. Gluten.
Kr. 125,-
Kremet fiskesuppe med laks og skrei. Serveres med brød og flatbrød.  Allergener: Fisk. Skalldyr. Bløtdyr. Selleri. Purre. Løk. Gluten. Laktose
Kr. 175,-
Reinkjøttsuppe. Serveres med havrebrød og flatbrød.  Allergener: Selleri. Purre. Gluten.
Kr. 200,-
 
DESSERT
Multekrem med krumkake. Allergener: Gluten. Laktose.
Kr. 110,-
Varm blåbærsuppe med krem. Allergener: Laktose (krem).
Kr. 80,-
Hjemmelaget iskrem med kvann eller mjødurt. Serveres med liten kjeks/kake.  Allergener: Egg. Gluten.
Kr. 130,-
Rabarbragrøt. Serveres med pisket krem. Allergener: Laktose.
Kr. 80,-
 
TIL KAFFEN
Vaffel. Serveres med jordbærsyltetøy.  Allergener: Egg. Laktose. Gluten.
Kr. 50,-
Krydderkake. Allergener: Egg. Laktose. Gluten. Muskat. Bjørk.
Kr. 40,-
Sjokoladekake.  Allergener: Egg. Laktose. Gluten.
Kr. 40,-

 

ANNET
På forespørsel lager vi gjerne en smaksplatte (størrelse stor forrett), basert på reinkjøtt og tilbehør. Sesongavhengig! Alt etter hvilken årstid det er, kan denne bestå av: røkt reinkjøtt, roastbiff av rein, tørka reinkjøtt, margebein, kokt reintunge, 1 kopp drikkebuljong, sylta kvann, tyttebærdressing, gahkku (samisk mykt brød). Ta kontakt for pris og tilgjengelighet!

Reinburgere serveres med godt tilbehør.
Reinsdyrburger med tilbehør
Geitrams / horbmá blir til den nydeligste saft!
Rosa Geitramsblader.
Kaffeost og tørkakjøtt i kaffen er en delikatesse.
Smaksprøver med ost og reinsdyrkjøtt i kaffen.
Grøt av syregress / juopmo og ferdiglaget kvannesyltetøy / boskameastu.
Grøt av syregress / juopmo og ferdiglaget kvannesyltetøy / boskameastu.
Vesterålens gull! Multer plukket på egen myr.
Trekopp fulla av modne multer.